Gedachtegoed

Gedachtegoed

Transformanten geloven dat God niemand hier voor niets laat zijn. Dat ieder mens, groot of klein, een missie heeft. Dat je in het waarmaken van die missie de zin en de kick van je leven ervaart. Dat ieder mens een hechte relatie met God mag en kan hebben. Dat ieder mens van waarde is. Allen anders, en niemand meer of minder dan een ander.

Ieder mens is van waarde - Orde der Transformanten

De Orde der Transformanten verwelkomt eenieder die oprecht geïnteresseerd is in deze religieuze beweging. Iedereen kan transformant worden, ongeacht ras, seksuele geaardheid, geslacht, individuele achtergrond of leeftijd. Binnen de Orde staat een hechte relatie met God centraal. In één van de erediensten of gespreksbijeenkomsten kun je leren kennen en ervaren wat God in jouw leven kan betekenen en hoe wonderbaarlijk dat is. Daar kan veel over worden gezegd, maar de ervaring zegt hierin het meeste. Oftewel: ‘The proof of the pudding is in the eating’ zoals een spreekwoord zegt.

Erediensten:

De erediensten van de Orde der Transformanten worden gehouden ter ere van God. Eén van de voorgangers van de Orde gaat in de eredienst voor en vertaalt Gods Woord naar de dagelijkse praktijk. De erediensten van de Orde zijn deels interactief. Zo is er tijdens de eredienst altijd gelegenheid om over een ‘Transformatie in de Praktijk’ te vertellen. Daarbij kan iedere transformant zich via de microfoon tot de aanwezigen richten. De Orde der Transformanten heeft een eigen band, die de erediensten muzikaal ondersteunt. De bandleden schrijven grotendeels de teksten en muziek.

Gespreksbijeenkomsten:

In deze bijeenkomsten spreken de aanwezigen met elkaar over wat hen bezighoudt op levensgebied, en wat het gedachtegoed van de Orde der Transformanten daarin voor hen betekent of kan betekenen. In de bijeenkomsten worden handreikingen geboden voor de vertaling van Gods Woord naar de praktijk van het eigen leven.

 

Geïnteresseerd in het gedachtegoed of in een van de activiteiten van de Orde der Transformanten? Neem dan contact op via de contactpagina op deze website.