God is niet dood of met pensioen

God is niet dood of met pensioen

God was, is en zal altijd zijn. Hij blijft mensen de hand reiken. Ieder mens heeft een vrije wil. Daarmee kun je kiezen, ook voor God. Leven met God kan je niet worden opgedrongen. God reikt jou Zijn hand en het is aan jou of je die hand aanneemt of niet. Wil jij God (weer) in jouw leven?

God is niet dood of met pensioen. God is de allerhoogste Autoriteit. Wás dat altijd al, ís dat nu en blijft dat in alle eeuwigheid. God, de Schepper, is het Hart des levens.
Er zijn vele stromingen die naar het Hart des levens gaan, zoals er ook meer aderen met je hart in verbinding staan. Oftewel: er zijn meer geloofsrichtingen die naar God leiden. Respect verdient ieder mens die in alles God volgt, in enige aan God verbonden geloofsrichting.

God blijft mensen roepen. Daarbij kunnen ook nieuwe geloofsrichtingen ontstaan. In dat licht staat ook de Orde der Transformanten. Die geeft op basis van Gods Woord een nieuwe invulling aan het geloof in de levende Almachtige God, en is daarmee een nieuwe religieuze beweging.

Eenieder die hecht met God leeft kan Godsbeleving ervaren. Ieder op een eigen manier. Er zijn er ook die zeggen ‘ik voel God niet’. Waar zou dat aan kunnen liggen?

Stel je voor dat je in een grote ruimte bent, met een brandende open haard. Als je zelf bij de haard uit de buurt blijft is het gevolg dat je de warmte niet ervaart. Dat je de warmte dan niet vóélt betekent echter niet dat de haard er niet ís. Zo is het ook met God. De haard van de Bron van leven staat altijd aan. Altijd hartverwarmend en zo dat je Gods werkzame kracht merkt, op een manier die bij jóú past. Dat kan voor iedereen weer anders zijn. Want eenieder ís anders. Zo ruikt bijvoorbeeld ook niet iedereen elk luchtje, maar werkt de ingeademde zuurstof van die lucht wel voor iedereen. Als je de warmte van de haard níét voelt, betekent het dat je te ver bij de Bron vandaan bent.

Gelukkig is het zolang je hart nog slaat nooit te laat om je in volheid tot de warmte van de haard te richten. Zolang je ademt kun je er (alsnog) voor kiezen om de hand die God je reikt aan te nemen!